Το PADLET του τμήματος 1

Made with Padlet

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

dsfvcvz

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Στην κουζίνα της μαμάς


ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΖΥΜΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι αλάτι
3 φλιτζάνια αλεύρι 
  • Αν θέλουμε η ζύμη να είναι χρωματιστή μπορούμε μέσα στα υλικά, πριν τα ανακατέψουμε, να ρίξουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής (τουλάχιστον μια κουταλιά της σούπας) ή τέμπερα, με την πρώτη επιλογή πιο ακίνδυνη για τα παιδιά.
  • Η ζύμη διατηρείται στο ψυγείο για καιρό τυλιγμένη σε μεμβράνη ή σακουλάκι που κλείνει.
  • Ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς Κελσίου για 15′-20′ (πρέπει όμως να την προσέχουμε διαρκώς).
     Τα τρυπάμε με καλαμάκι πριν το φούρνο

     αφού ψηθούν τα διακοσμούμε όπως μας αρέσει

     μπορούμε τώρα να τα στολίσουμε


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ τα νηπιάκια γράφουν