Στην κουζίνα της μαμάς
ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΖΥΜΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι αλάτι
3 φλιτζάνια αλεύρι
- Αν θέλουμε η ζύμη να είναι χρωματιστή μπορούμε μέσα στα υλικά, πριν τα ανακατέψουμε, να ρίξουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής (τουλάχιστον μια κουταλιά της σούπας) ή τέμπερα, με την πρώτη επιλογή πιο ακίνδυνη για τα παιδιά.
- Η ζύμη διατηρείται στο ψυγείο για καιρό τυλιγμένη σε μεμβράνη ή σακουλάκι που κλείνει.
- Ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς Κελσίου για 15′-20′ (πρέπει όμως να την προσέχουμε διαρκώς).Τα τρυπάμε με καλαμάκι πριν το φούρνοαφού ψηθούν τα διακοσμούμε όπως μας αρέσειμπορούμε τώρα να τα στολίσουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εδώ τα νηπιάκια γράφουν